Het uitgebreide rekenprogramma voor modulaire keerwanden

AB Walls is een uitgebreid softwarepakket met een output van professionele constructietekeningen met technische ondersteuningsdata. Dit programma maakt het voor ontwerpers mogelijk om van een bouwtekening, een tekening met een complete keerwand oplossing te maken en dit vervolgens naar verschillende CAD software programma's en het 3D-modelprogramma SketchUp, te exporteren. Daarnaast kan de ontwerper vooraanzichten, bovenaanzichten en meerdere dwarsdoorsneden van de keerwand genereren.

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor statische en seismische berekeningen voor interne, externe en inwendige compound stabiliteit. AB Walls kan van de berekende keerwand in een stap een compleet pakket tekeningen afdrukken, waardoor het goedkeuringsproces bij de opdrachtgever wordt vereenvoudigd.

Geïnspireerd door het Best Practices document voor modulaire keerwanden en om een bijdrage te leveren aan het bouwen van goede keerwanden, zijn er veel veranderingen en verbeteringen opgenomen in deze nieuwste versie.


AB Walls Software aanvraagWat kan de AB Walls ontwerp software nog meer?

Verbeterde detailleringen:

AB Walls Software

Een van de moeilijkste onderdelen bij het ontwerpen en bouwen van modulaire keerwanden, is het overbrengen van de bouwkundige eisen aan de aannemer. AB Walls is sterk verbeterd voor het aanvragen van bouwvergunningen en bouwplaatstekeningen. Dit maakt het voor de ontwerper mogelijk:

 • Volledige detaillering van het profiel van de keerwand met specifieke plaatsbepaling en hoogte weergave van alle wandverspringingen aan zowel de boven- als de onderkant van het wandprofiel.
 • Toont meerdere dwarsdoorsneden van het wandprofiel om alle mogelijke veranderingen in de vormgeving van de keerwand die kunnen optreden, juist te detailleren.
 • Toont specifieke project drainagedetails direct in de doorsneden. Horizontale drainagelagen, grindmuren, drainage geulen, etc. kunnen nu direct in de doorsnede worden getoond.
 • Een volledig gedetailleerd bovenaanzicht met de juiste plaats en lengte van het geogrid. Met deze kennis van de geogridlengtes kunnen de ontwerper en aannemer mogelijke problemen tijdens de bouw voorkomen.
 • Voorziet in een individueel vooraanzicht van een wandvak en is direct verbonden met het te berekenen wandvak om duidelijkheid te geven voor plaatsing van het geogrid.

Ontwerp verbeteringen:

AB Walls Design Software

 • Het is voor de ontwerper nu mogelijk om tot drie verschillende grondlagen voor zowel de aanvulgrond als de te keren grond te kiezen. Deze opties voor meerdere grondlagen zijn beschikbaar in de sectie berekenen interne Compound Stability.
 • Trial Wedge ontwerpmethode voor taluds boven de keerwand in aardbevings gebieden. Dit verschaft de ontwerper een optie voor de van oudsher gebruikte Mononobe Okabe (MO) methode, die de steilheid van het talud boven elke seismisch belaste keerwand sterk beperkt.
 • Afbeelding van de gronddruk, waar een ingenieur grafisch de resultaten van het interne Compound Stability analyse kan zien.
 • De analyse van de inwendige compound stabiliteit kan nu worden toegepast op ontwerpen met drainbeton. Onlangs voltooide onafhankelijke testen hebben een conservatieve ontwerp frictiehoek voorzien, waardoor de ontwerper de voordelen van ICS berekeningen kunnen gebruiken bij zowel doorsneden met drainbeton, als met geogrid toepassingen.
 • Elk berekend wandvak staat op zichzelf, zodat de ontwerper in het ene vak kan ontwerpen met geogrid en in het andere vak met drainbeton en elk vak met zijn specifieke belastingsomstandigheden. Geeft grote flexibiliteit bij het ontwerpen.
3D model of AB retaining wall

3D model of AB retaining wall

Exporteer 3D-modellen van projecten

 • Een ontwerper kan nu prachtige driedimensionale (3D) modellen van zijn AB keermuurproject maken om zich te onderscheiden met het aanbieden van een uitgebreider ontwerppakket.
 • 3D-model omvat product- en kleuropties om de klanten een keuze te geven uit producten en stijlen in het ontwerpproces.
 • Toont de ligging van het geogrid achter de wand, zodat een constructeur mogelijke problemen in de ontwerpfase kan bekijken en signaleren.
 • Bespaart ontwerpers uren tijd en biedt een professionele visualisatie van hun project.
 • Creëer modellen die ze met architecten kunnen delen om aan de BIM (Building Information Model) te voldoen.

Verbeterde output:

Pressure Map

AB Walls voorziet nog steeds in hulpmiddelen voor de ingenieur voor zowel het vergunningsproces, als voor toetsing van het ontwerp, en een gedetailleerde bouwtekening voor gebruik in het veld - maar nu zelfs beter!

 • Beide pakketten zijn inclusief alle hierboven genoemde detail verbeteringen. De output voor de vergunningsaanvraag biedt echter informatie over veiligheidsfactoren voor:
  • Berekening inwendige stabiliteit
  • Berekening uitwendige stabiliteit
  • Berekening overschrijding draagkracht ondergrond
  • Statische en aardbevings belasting
  • Berekening inwendige compound stabiliteit
  • Afbeelding gronddruk Inwendige compound stabiliteit
 • Ontwerpers kunnen kiezen uit 32 principe details die in beide versies kunnen worden afgedrukt
 • Alle informatie over het ontwerp en verwerkt in de bouwtekening, kan worden geëxporteerd naar een DXF-formaat voor gebruik in een tekenprogramma. Inbegrepen zijn de langsdoorsnede, bovenaanzicht, doorsneden en aanzichten van de wandvakken, algemene notities, specificaties en specifieke sectie notities.

Exporteren ReSSA

Ressa Export

Allan Block heeft nauw samengewerkt met de ontwerpers van ReSSa, het toonaangevende global stabiliteitsanalyse programma. Dit maakt het mogelijk om het informatiegedeelte van AB Walls te exporteren naar een ReSSa bestand. Dit geeft de ontwerper van de keerwand de mogelijkheid om informatie gemakkelijk over te zetten van AB Walls naar ReSSa om de Global Stability van het project te onderzoeken.

Tutorials:

De Allan Block Engineering Afdeling biedt basis- en geavanceerde tutorials over het gebruik van AB Walls. Tutorials worden aangeboden aan individuele ingenieurs of kunnen in groepsverband worden gegeven om de ingenieurs van uw bedrijf in één keer te informeren over het gebruik van AB Walls. Deze tutorials nemen minder dan 60 minuten in beslag om de ontwerper te voorzien van vak-informatie en functionaliteit van het programma om te beginnen met het ontwerpen van keerwanden.

Neem vandaag nog contact op met uw lokale Allan Block-vertegenwoordiger om de AB Walls Design Software te ontvangen en uw tutorial in te plannen.


AB Walls Software aanvraag