professional consumenten

Gebogen wanden   keerwanden met Allan Block

Gebogen & slangvormige

Bochten

Of u nu voor zachte, ronde muren of voor strakke rechte muren kiest, Allan Block heeft voor elk ontwerp een oplossing.

Ronde lijnen passen in elk tuinontwerp en zijn makkelijk te bouwen. Bepaal de grootte van de bocht,en kies de blok of combinatie van blokken die het beste bij uw tuinontwerp past. Zie de tabel op straal voor meer informatie over de mogelijke stralen.

Het bouwen van bochten

Gebogen of slangvormige keerwanden zijn eenvoudig te bouwen. Met het gepatenteerde ontwerp van de Allan Block is het gemakkelijk om zowel inwendige als uitwendige bochten te bouwen. De meeste bochten kunnen zonder zaag- of hakwerk worden gebouwd.

Laat de blokken minimaal 1/4 blok verspringen

Binnenbochten

Verwijder de vleugels voor buitenbochten

Buitenbochten

Het bepalen van de straal

Straal - keerwanden

Gebogen wanden hebben een grotere terugval en krijgen daardoor een conisch effect. Daarom is een grotere straal aan de voet van de wand nodig.

De totale wandhoogte van de wand bepaalt daarom de minimum straal aan de voet van de wand. Raadpleeg de bijgaande tabel Allan Block straal om de aanbevolen minimumstraal te bepalen aan de voet van de wand bij een straal van 1 meter aan de bovenkant van de wand.

Het beginnen van een bocht

Het beginnen van een bocht

Meet vanaf het beginpunt van de bocht in een rechte lijn naar achter de juiste straal lengte en sla een paaltje in de grond om het draaipunt vast te leggen. Bevestig een touw aan het paaltje, bepaal de juiste lengte van de straal en teken de juiste plaats van de eerste rij blokken van de bocht op de grond. Plaats de eerste rij blokken met de voorkant van de blokken tegen deze lijn.

Het bouwen van scherpe bochten

scherpe binnenbochten scherpe buitenbochten


binnenbochten met Geogrid

Buitenbochten met Geogrid

Bochten met geogrid

In bochten volgt men bij het leggen van het geogrid de gebogen lijn en leg het geogrid tegen de opstaande lip van de blokken. Het uitstekende geogrid kan eenvoudig met een mes worden weggesneden.

Werken met geogrid in binnenbochten

De geogrids moeten het gehele gebied achter de bocht bedekken. Om dit te bereiken moeten er extra lagen geogrid in de tussenruimten worden gelegd, boven de rij waar het geogrid gelegd dient te worden.


Werken met geogrid in buitenbochten

Afdekplaten in bochten

Afdekplaten in bochten

Markeren de overlap

bezuinigen op merk

Afdekplaten in bochten

meer opties voor Muur afwerkingen

Scherpe bochten

meer opties voor Muur afwerkingen